123. SALSA DI BURRO E POMODORO - SOS POMIDOROWO MAŚLANY
CODZIENNIE
JEDEN PRZEPIS (123)
SOS
POMIDOROWO MAŚLANY – SALSA DI BURRO E POMODORO
Składniki:
Masło
4 łyżki
Oliwa
z oliwek 1 łyżka
Cebula 1
szt
Czosnek 1
ząbek
Parmezan 50
g
Pomidory
świeże lub z puszki 500 g
Bazylia
2 gałązki
Sól,
pieprz, rozmaryn, tymianek
Przygotowanie:
W
dużym szerokim rondlu podgrzewamy masło i dodajemy oliwę,
następnie drobno posiekane – czosnek i cebulę. Smażymy na wolnym
ogniu do momentu zeszklenia. Wrzucamy obrane ze skóry i pokrojone w
kawałki pomidory, dodajemy przyprawy i kawałek parmezanu i gotujemy
przez około 30 minut na wolnym ogniu. Na samym końcu dodajemy
bazylię.
Podawanie:
Podajemy
z makaronem lub gnocchi i czerwonym winem.
Komentarze
Prześlij komentarz