134. TOSKAŃSKI PRZYSMAK - BIAŁA KIEŁBASA Z FASOLĄ


CODZIENNIE JEDEN PRZEPIS (134)
BIAŁA KIEŁBASA Z FASOLĄ – TOSKAŃSKI PRZYSMAK

Składniki na 4 porcje:
Biała kiełbasa 500 g
Papryka zielona 1/2 szt
Papryka czerwona 1/2 szt
Cebula 1 szt
Czosnek drobno posiekany 3 ząbki
Pomidory w puszce – krojone 1 puszka – 400 g
Suszone pomidory drobno siekane 3 szt
Fasolka biała
(może być z puszki lub sucha dzień wcześniej namoczona) 400 g
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Masło 1 łyżka
Sól, pieprz, cukier, rozmaryn, majeranek, tymianek, kolendra

Przygotowanie:
Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w paski. Białą kiełbasę pokroić w kilkucentymetrowe kawałki i obsmażyć na patelni z każdej strony. W rondlu rozgrzać oliwę i Podsmażyć cebulę z czosnkiem, następnie dodać paprykę a następnie pomidory, dodać suszone pomidory, masło i wszystkie przyprawy, na koniec dodać wypłukaną fasolkę. Dokładnie wymieszać, jeżeli sos będzie zbyt gęsty dodać odrobinę wody. Położyć kawałki smażonej kiełbasy na wierzchu i przykryć. Gotować na bardzo małym ogniu przez 20 minut.

Podawanie:
Podawać z ziemniaczanym puree lub z chrupiącym chlebem.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

15. CHLEB NA DROŻDŻACH Z MĄKI Z CIECIERZYCY

DZIWISZÓW – SIEDLISKO SZTUKI – MIEJSCE Z PASJĄ

40. DŁUGOPIECZONE MIĘSA – WOŁOWINA I CIELĘCINA