134. TOSKAŃSKI PRZYSMAK - BIAŁA KIEŁBASA Z FASOLĄ
CODZIENNIE
JEDEN PRZEPIS (134)
BIAŁA
KIEŁBASA Z FASOLĄ – TOSKAŃSKI PRZYSMAK
Biała
kiełbasa 500 g
Papryka
zielona 1/2 szt
Papryka
czerwona 1/2 szt
Cebula
1 szt
Czosnek
drobno posiekany 3 ząbki
Pomidory
w puszce – krojone 1 puszka – 400 g
Suszone
pomidory drobno siekane 3 szt
Fasolka
biała
(może
być z puszki lub sucha dzień wcześniej namoczona) 400 g
Oliwa
z oliwek 2 łyżki
Masło 1
łyżka
Sól,
pieprz, cukier, rozmaryn, majeranek, tymianek, kolendra
Przygotowanie:
Paprykę
oczyścić z pestek i pokroić w paski. Białą kiełbasę pokroić w
kilkucentymetrowe kawałki i obsmażyć na patelni z każdej strony.
W rondlu rozgrzać oliwę i Podsmażyć cebulę z czosnkiem,
następnie dodać paprykę a następnie pomidory, dodać suszone
pomidory, masło i wszystkie przyprawy, na koniec dodać wypłukaną
fasolkę. Dokładnie wymieszać, jeżeli sos będzie zbyt gęsty
dodać odrobinę wody. Położyć kawałki smażonej kiełbasy na
wierzchu i przykryć. Gotować na bardzo małym ogniu przez 20 minut.
Podawanie:
Podawać
z ziemniaczanym puree lub z chrupiącym chlebem.
Komentarze
Prześlij komentarz