135. SZYBKIE CIASTO MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI
CODZIENNIE
JEDEN PRZEPIS (286)
CIASTO
MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI
Składniki:
Cukier 1/2
szklanki
Miód 1
łyżka
Soda
oczyszczona 1 łyżeczka
Proszek
do pieczenia 3/4 łyżeczki
Przyprawa
korzenna 1 łyżeczka
Olej
rzepakowy 2/3 szklanki
Jajka 2
szt
Orzechy
włoskie posiekane 1 szklanka
Marchewka
tarta 1 szklanka
Przygotowanie:
W
jednym głębokim naczyniu mieszamy składniki suche. W drugim
roztrzepujemy jajka i dodajemy olej, a następnie łączymy suche z
jajkami i dodajemy marchewkę i orzechy i miód. Dokładnie wszystko
mieszamy. Wykładamy okrągłą formę papierem do pieczenia,
wykładamy ciasto i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 175 st.C.
przez 50 minut.
Zjadamy
jak tylko odrobinę ostygnie.
Komentarze
Prześlij komentarz