135. SZYBKIE CIASTO MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI


CODZIENNIE JEDEN PRZEPIS (286)
CIASTO MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI

Składniki:
Mąka pszenna 2/3 szklanki
Cukier 1/2 szklanki
Miód 1 łyżka
Soda oczyszczona 1 łyżeczka
Proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki
Przyprawa korzenna 1 łyżeczka
Olej rzepakowy 2/3 szklanki
Jajka 2 szt
Orzechy włoskie posiekane 1 szklanka
Marchewka tarta 1 szklanka

Przygotowanie:
W jednym głębokim naczyniu mieszamy składniki suche. W drugim roztrzepujemy jajka i dodajemy olej, a następnie łączymy suche z jajkami i dodajemy marchewkę i orzechy i miód. Dokładnie wszystko mieszamy. Wykładamy okrągłą formę papierem do pieczenia, wykładamy ciasto i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 175 st.C. przez 50 minut.

Zjadamy jak tylko odrobinę ostygnie.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

15. CHLEB NA DROŻDŻACH Z MĄKI Z CIECIERZYCY

DZIWISZÓW – SIEDLISKO SZTUKI – MIEJSCE Z PASJĄ

40. DŁUGOPIECZONE MIĘSA – WOŁOWINA I CIELĘCINA