19. NALEWKA POMARAŃCZOWA Z AROMATEM KAWY


CODZIENNIE JEDEN PRZEPIS
NALEWKA POMARAŃCZOWA Z AROMATEM KAWY

SkładnikI:
Pomarańcze (najlepiej czerwone sycylijskie) 4 szt
Ziarna kawy 20 szt
Wódka 40% 1 ltr
Wielki słoik

Pomarańcze należy spażyć, przekroić na pół, ponacinać skórkę pomarańczy nożem tak, żeby umieścić tam ziarnka kawy. Ułożyć tak przygotowane kawałki pomarańczy w dużym słoiku i zalać to litrm wódki. Zamknąć słoik i odstawić na co najmniej 3 miesiące. Im dłużej tym lepiej. Nalewka jest lekko wytrawna z lekkim posmakiem kawy, który z pomarańczą w tym wypadku komponuje się genialnie. Zrobiona i przetestowana – testy zakończone sukcesem :))) o czym niektórzy mogą niepamiętać.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

15. CHLEB NA DROŻDŻACH Z MĄKI Z CIECIERZYCY

DZIWISZÓW – SIEDLISKO SZTUKI – MIEJSCE Z PASJĄ

40. DŁUGOPIECZONE MIĘSA – WOŁOWINA I CIELĘCINA