19. NALEWKA POMARAŃCZOWA Z AROMATEM KAWY
CODZIENNIE
JEDEN PRZEPIS
NALEWKA POMARAŃCZOWA Z AROMATEM KAWY
NALEWKA POMARAŃCZOWA Z AROMATEM KAWY
Pomarańcze
(najlepiej czerwone sycylijskie) 4 szt
Ziarna
kawy 20 szt
Wódka
40% 1 ltr
Wielki
słoik
Pomarańcze
należy spażyć, przekroić na pół, ponacinać skórkę pomarańczy
nożem tak, żeby umieścić tam ziarnka kawy. Ułożyć tak
przygotowane kawałki pomarańczy w dużym słoiku i zalać to litrm
wódki. Zamknąć słoik i odstawić na co najmniej 3 miesiące. Im
dłużej tym lepiej. Nalewka jest lekko wytrawna z lekkim posmakiem
kawy, który z pomarańczą w tym wypadku komponuje się genialnie.
Zrobiona i przetestowana – testy zakończone sukcesem :))) o czym
niektórzy mogą niepamiętać.
Komentarze
Prześlij komentarz