30. TATAR Z ŁOSOSIA


CODZIENNIE JEDEN PRZEPIS
TATAR Z ŁOSOSIA
PRZEPIS VEGE

Składniki:
Łosoś surowy 150 g
Łosoś wędzony na zimno 100 g
Oliwa z oliwek 2 łyżki
Czerwona cebula mała 1 szt
Pieprz zielony marynowany ziarna 6 – 8 szt
Kapary małe 10 szt
Ogórek konserwowy mały 1 szt
Musztarda 0,5 łyżeczki
Chrzan 0,5 łyżeczki
Imbir marynowany 1 łyżeczka
Natka pietruszki 2 – 3 gałązki
Sok z cytryny 2 łyżki
Jajka przepiórcze (1 żółtko na porcję)
Pieprz, sos sojowy jasny, do smaku

Przygotowanie:
Z surowego łososia pozbywamy się skóry i błon, płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Bardzo drobno siekamy ostrym nożem, to samo z wędzonym kawałkiem, siekamy ostrym nożem bardzo drobno. Łososia wrzucamy do miski. Wszystkie dodatki siekamy bardzo drobno, zielony marynowany pieprz rozgniatamy nożem. Dodajemy do łososia i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i sokiem z cytryny.

Podawanie:
Można taki tatar podawać z grzanką, na tostach, ale najlepiej smakuje z plackiem ziemniaczanym z odrobiną gęstej, tłustej śmietany i kawiorem. Spróbujcie swojej wersji.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

15. CHLEB NA DROŻDŻACH Z MĄKI Z CIECIERZYCY

DZIWISZÓW – SIEDLISKO SZTUKI – MIEJSCE Z PASJĄ

40. DŁUGOPIECZONE MIĘSA – WOŁOWINA I CIELĘCINA