30. TATAR Z ŁOSOSIA
CODZIENNIE
JEDEN PRZEPIS
TATAR Z ŁOSOSIA
TATAR Z ŁOSOSIA
PRZEPIS
VEGE
Składniki:
Składniki:
Łosoś
surowy 150 g
Łosoś
wędzony na zimno 100 g
Oliwa
z oliwek 2 łyżki
Czerwona
cebula mała 1 szt
Pieprz
zielony marynowany ziarna 6 – 8 szt
Kapary
małe 10 szt
Ogórek
konserwowy mały 1 szt
Musztarda 0,5
łyżeczki
Chrzan 0,5
łyżeczki
Imbir
marynowany 1 łyżeczka
Natka
pietruszki 2 – 3 gałązki
Sok
z cytryny 2 łyżki
Jajka
przepiórcze (1 żółtko na porcję)
Pieprz,
sos sojowy jasny, do smaku
Przygotowanie:
Z
surowego łososia pozbywamy się skóry i błon, płuczemy w zimnej
wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Bardzo drobno siekamy
ostrym nożem, to samo z wędzonym kawałkiem, siekamy ostrym nożem
bardzo drobno. Łososia wrzucamy do miski. Wszystkie dodatki siekamy
bardzo drobno, zielony marynowany pieprz rozgniatamy nożem. Dodajemy
do łososia i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku pieprzem i
sokiem z cytryny.
Podawanie:
Można
taki tatar podawać z grzanką, na tostach, ale najlepiej smakuje z
plackiem ziemniaczanym z odrobiną gęstej, tłustej śmietany i
kawiorem. Spróbujcie swojej wersji.
Komentarze
Prześlij komentarz