149. SERNIK KOKOSOWY
CODZIENNIE
JEDEN PRZEPIS (149)
SERNIK
KOKOSOWY
Składniki:
na
ciasto -
herbatniki
czekoladowe 200 g
masło 1/2
kostki
płatki
kokosowe 2 łyżki
tłuszcz
do wysmarowania formy
masa
serowa -
ser
biały półtłusty 500 g
mleko
kokosowe 1/2 szklanki
jajka 2
szt
cukier 1/2
szklanki
masło 1/4
kostki
cukier
waniliowy 1 łyżka
Przygotowanie:
Rozdrobnić
herbatniki w blenderze i utrzeć z roztopionym masłem. Tortownicę
wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciastem i mocno ubić.
Wstawić do lodówki. Ser zmielić dwukrotnie i dodać cukier i
cukier waniliowy, dodać masło i mleko kokosowe – ucierać
mikserem. Pod koniec kiedy masa będzie już gładka dodać jajka i
dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę na ciasto i piec w rozgrzanym
do 170 st. C. piekarniku przez 1 godzinę. Studzi powoli w otwartym
piekarniku. Podawać schłodzony posypany wiórkami kokosowymi lub
polewą czekoladową.
Komentarze
Prześlij komentarz