CODZIENNIE JEDEN PRZEPIS DŁUGOPIECZONE MIĘSA – WOŁOWINA I CIELĘCINA Składniki: Rostbef 1 – 1,5 kg Udziec cielęcy 1 – 1,5 kg Szpagat Brendy 50 ml Przyprawy rostbef: Sól, pieprz, kolendra, jałowiec, kminek, lubczyk, tymianek, czosnek w proszku, oliwa z oliwek, Przygotowanie: Wszystkie przyprawy tłuczemy w moździerzu, dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. Mięso oczyszczamy z błon, nakłuwamy widelcem i dokładnie je smarujemy. Związujemy szpagatem i zawijamy w folię spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki. Przyprawy cielęcina: Sól, pieprz, wędzona papryka słodka, rozmaryn, cienkie plastry wędzonej słoniny, starta skórka z 1 cytryny, oliwa z oliwek, Przygotowanie: Suche przyprawy tłuczemy w moździerzu, dodajemy skórkę cytrynową i oliwę z oliwek lub olej lniany. Dokładnie mieszamy wszystkie przyprawy. Nakłuwamy mięso widelcem i smarujemy przyprawami. Plasterki słoniny też obtaczamy w przyprawach. Rozkładamy mięso, robimy cienkim nożem otwory...
Komentarze
Prześlij komentarz